logo-topleft.jpg

EXCLUSIEVE kennissessie:
meer klanten met digitale marketing & Sales in de maakindustrie

Als jij bezig bent met het uitvoeren en verbeteren van het commerciële proces binnen jouw organisatie dan ontkom je niet aan het feit dat ook hier er een digitale transitie plaatsvindt.

Filipe Oliveira da Silva, Group Director Marketing & Sales bij Veco Precision en Camiel Freriks, Strategy Director van Webs laten je zien hoe Veco het digitale fundament voor het commerciële proces heeft vormgegeven en van 3.000 naar 30.000 websitebezoekers en van 3 naar 50 gekwalificeerde leads per maand is gegroeid. Maar liefst 40% van new business komt meetbaar uit online. Ontmoet andere collega's, leer en ontdek waar jij digitaal nog kunt groeien.

  • Donderdag 4 oktober 2018 van 19:00 - 21:00 uur
  • Gratis (normaal 250 euro p.p.)
  • Inclusief netwerkborrel
  • Er zijn 30 plaatsen beschikbaar, meld je snel aan.
  • Locatie: Oude Stadsgracht 1, Eindhoven

Meld je nu aan:

Wat kun je verwachten?

Hoogwaardige producten en diensten. En nu!?
“Klanten kunnen zichzelf verbeteren met onze innovatieve en state of the art producten en diensten”, zo is de terechte overtuiging bij Veco. Echter, vindt de potentiële klant van Veco dat ook? En is Veco in staat om op de de juiste manier, op het juiste tijdstip, met de juiste boodschap bij de juiste personen de oplossingen van Veco onder de aandacht te brengen? Weten klanten Veco überhaupt wel te vinden? Filipe vertelt met welke inzichten hij de juiste focus wist aan te brengen en zijn interne organisatie bewoog om digitaal serieus te nemen.

Klanten weten je website te vinden, maar...
Wie zijn het, wat doen ze, en vooral; wat doe jij? We laten zien hoe je — net als op een vakbeurs — je de bezoeker welkom heet en hem helpt zijn probleem op te lossen met kennis en kunde. Doe je dat goed dan krijgt sales gekwalificeerde leads binnen, waar ze hun tijd goed aan kunnen besteden in plaats van kansloos koffiedrinken. We delen de stappen die Veco ondernam om dit te realiseren en zo van 3 naar 50 gekwalificeerde leads per maand ging.

Van lead naar klant
“Mooi die leads, maar hoe geven we daar de juiste opvolging aan?" Vroeg Veco zich af. "Zijn er andere skills voor nodig, of kunnen we sales en accountmanagement blijven bedrijven zoals we dat gewend zijn? En: hoe blijft marketing sales in dit proces ondersteunen?” We laten zien hoe Veco van website en online marketing tot en met sales gebruik maakt van digitale tools die het aankoopproces van de klant faciliteren.

Details

Wanneer: Donderdag 4 oktober 2018
Hoe laat: van 19:00 tot 21:00 (inclusief netwerkborrel)
Voor wie: Marketeers, Sales Managers, en (Commercieel) Directeuren die werkzaam zijn bij een B2B bedrijf in de maak- / high-tech industrie.

Kosten: Gratis (normaal 250 euro p.p.)

Contact & Locatie

kaart.png
Webs, Eindhoven
Oude Stadsgracht 1
5611 DD Eindhoven
040 23 24 611
info@webs.nl
FilipeOliveiraDaSilva_Kennissessie.png
Kennissessie_CamielFreriks.png