Video neemt een vlucht en neemt content marketing in slipstream mee

2 min shares

Boek laat je gluren bij de buren

Geloven doe je er niet in, maar het blijft leuk om je horoscoop te lezen en naar waarzeggers te luisteren. Filosoferen over de toekomst is leuk en inspirerend. Marketing Manager Edwin Vlems van MCB vertelt over zijn toekomstverwachtingen. Hij denkt dat video dit jaar een vlucht neemt.

Naast manager bij een metaalgroothandel is Vlems ook adviseur op het gebied van Content Marketing en Social Media Marketing. Hij volgt de ontwikkelingen in zijn vakgebied op de voet. Sinds hij in 2012 brak met outbound marketing heeft Vlems zich gespecialiseerd in inbound marketing. Dat bevalt goed. Hoewel inbound marketing nog niet volledig is ingeburgerd in Nederland, leeft het onderwerp wel.

 

maxresdefault-2

Onderschat de kracht van video in content niet.


“Onlangs sprak ik 25 marketeers van evenveel bedrijven over de toekomst van marketing. Het is volgens hen duidelijk dat video een opmars maakt. De drempel om te beginnen is echter vrij hoog. Hoe moet je beginnen? Ik merk ook dat ik het zelf ook vooruit schuif. Mijn werkgever MCB moet ook wat met video doen, maar de vorm is nog niet duidelijk. Vooralsnog blijft het bij een wens,” zegt Vlems. Een idee omarmen is een ding: het in de praktijk brengen is andere kost.

 

"Er gaat heel wat tijd en geld in een pakkend filmpje zitten"


Videomarketing is in opmars, maar op het gebied van de implementatie gaat het nog niet overal even snel. “Waar begin je en hoe pak je het aan? Ik denk dat een hoop mensen niet op beeld wil. Ze denken dat ze daar niet geschikt voor zijn. Daarnaast maak je niet zomaar een pakkend filmpje. Er gaat heel wat tijd en geld inzitten,” zegt Vlems.

Op social media leeft video al en ook mailings waarin het woord ‘video’  staat, scoren goed. Ruim 50% van alle marketing professionals beaamt dat video de beste ROI levert. Zo’n 93% van alle marketeers gebruikt video voor sales en communicatie. B2B marketeers zetten video’s in hun top 3 van meest effectieve tactieken. 

 "Inbound marketing draai om het delen van kennis"

 

De toekomst van inbound marketing inspireert Vlems. recentelijk bezocht hij een aantal bedrijven en vroeg hen naar hun verwachtingen. Dat heeft in een boek geresulteerd. Die uitgave heet ‘21 B2B content marketing cases’ en verschijnt binnenkort: “Mensen zijn geïnteresseerd in wat anderen doen. Bedrijven willen weten wat de concurrentie doet. Dat is de reden dat ik een boek geschreven heb over B2B content marketing cases. Je leest waar men tegenaan loopt. Of het eng is dat je jezelf blootgeeft en de concurrentie meeleest? Nee. Inbound marketing draait om het delen van kennis. Je moet jezelf kwetsbaar opstellen. Er is slechts een bedrijf geweest dat bang was om zichzelf kenbaar te maken. Ik mocht hen enkel anoniem interviewen. Dat heb ik dus niet gedaan.”

 

inbound marketing video thought leaders

Video trekt de aandacht.

Vlems’ boek verschijnt niet alleen digitaal. Als je het in gedrukte vorm wilt aanschaffen, kan dat ook. “Ik geef het boek uit via printing on demand. Dat betekent dat ik het boek maandelijks aanpas. Ik blijf bedrijven bezoeken en interviews afnemen,”  weet de marketing manager. “Zo blijft het actueel. Als een bepaalde case minder relevant is, schrap ik dat hoofdstuk. Dan komt er een nieuwe case voor in de plaats. Zo blijft het boek fris en nieuw. Bol.com - waar ik het boek wil uitbrengen - is een beetje huiverig. Ze kennen deze manier van uitgeven niet. Amazon.com is minder huiverig.” Vlems is een voorstander van vernieuwing.

 

"Reclame blijft reclame, ook als je het content noemt"


Naast inbound marketing is ook content marketing aan een opmars bezig. Die laatste maakt een nog grotere vlucht, stelt Vlems. Deze twee kunnen niet zonder elkaar bestaan. zonder scherpe content geen inbound marketing. Content is echter een vrij te interpreteren begrip. Want wat is content? “Vooralsnog merk ik dat het begrip content marketing beter geadopteerd wordt dan inbound marketing. ‘Content’ wordt beter opgepikt. Tegenwoordig maakt iedereen content. De redactie van de Telegraaf meent dat ze content plaatst en ook reclamebureaus noemen hun boodschappen zo. Inbound marketing is nog niet zo ingeburgd. Het is wennen voor bedrijven om op een andere manier te werken. Klanten die naar jou toekomen: dat is andere koek. Ik denk dat content marketing een vlucht neemt en in mindere mate inbound marketing.” Feit blijft dat content van kwaliteit moet zijn, wil het succesvol zijn. Reclame blijft reclame, ook als je het content noemt.

 

video inbound marketing thought leaders

"Tegenwoordig maakt iedereen content"


Inbound marketing timmert nog steeds aan de weg. Vlems heeft nog advies voor de twijfelaars die de meer traditionele outbound marketing moeilijk kunnen loslaten: “Ik confronteer mensen met hun gedrag. Door outbound marketeers een spiegel voor te houden, beseffen ze dat ze raar bezig zijn. Ga maar na: ze vallen mensen lastig met hun opdringerige boodschappen, maar zijn er zelf niet van gediend. Ik denk dat veel outbound marketeers in het bel-me-niet-register staan, adblockers op hun pc installeren en een Nee/Nee sticker op de brievenbus plakken. Ondertussen bellen ze zelf mensen op en spammen ze erop los. Vind je het gek dat je klanten daar ook niet op zitten te wachten? Als dat inzicht komt, valt het kwartje.”

 

inbound marketing video

 

Meer weten over de toekomst? Daarvoor hoef je niet naar een waarzegster of naar de kiosk om een damesblaadje vol malle sterrenbeeldvoorspellingen te kopen. Het kennisevent Digital Future of B2B dat op 28 juni op de High Tech Campus in Eindhoven plaatsvindt, vertelt direct waar jij staat. Klik op onderstaande button voor meer informatie over dit evenement.

 Kom naar de exclusieve kennissessie: meer klanten met Inbound Marketing
 
shares

Gerelateerd

The Digital Future of B2B Hét event over de digitale toekomst van B2B marketing & sales.  28 juni 2016, High Tech Campus Eindhoven  Meer info & aanmelden Beperkt aantal plaatsen