Sales automatiseren met sales tools, kan dat?

2 min shares

Bij Webs helpen wij bedrijven met 'beter zaken doen in het digitale tijdperk'. Een onderdeel hiervan is natuurlijk Inbound Marketing met daarbij ondersteunende marketing automation software, bijvoorbeeld HubSpot.

HubSpot bevat naast Marketing Automation software ook een CRM en zeer handige sales tools. Deze sales tools helpen mij bij mijn dagelijkse werkzaamheden als sales consultant. Ze zijn niet alleen erg handig, ze besparen mij ook enorm veel tijd. En het allerbelangrijkste: ze dragen bij aan betere resultaten van mijn salesinspanningen.

Betekent dit dat mijn salesproces geautomatiseerd is? Nee, natuurlijk niet.

Salestools in HubSpot, waar helpen ze mij allemaal bij?

  1. Het eenvoudig inplannen van afspraken met collega's, klanten en prospects (Meeting tool)
  2. Het eenvoudig en snel opstellen, personaliseren en versturen van e-mails. (Templates)
  3. Het opstellen van een aan één schakeling van e-mails en taken (Sequences).

Schermafbeelding 2018-05-25 om 10.28.02

Meeting Tool:

Je kent het vast wel dat je een afspraak met iemand (collega, klant of prospect) probeert te plannen en dat daar een paar mails of een ongemakkelijk telefoongesprek aan vooraf gaat. Via de meeting tool kun je eenvoudig een meeting link creëren en invoegen in je e-mail. Via deze link kan degene met wie je een afspraak wil plannen eenvoudig een gewenste dag en tijd selecteren. Vervolgens wordt direct een agenda item aangemaakt. Beide deelnemers ontvangen ook direct een afspraakbevestiging.

In onderstaande video geef ik meer uitleg over de Meeting Tool en zie je direct hoe dit er in HubSpot uitziet.

 

 

 

Templates:

In HubSpot heb je de mogelijkheid om e-mail templates aan te maken. Met deze template kun je heel snel een e-mail opstellen en versturen. Zo kan je bijvoorbeeld een template maken voor het inplannen van een afspraak of een afspraakbevestiging. Het voordeel van de templates in HubSpot, in vergelijking met een concept in bijvoorbeeld Gmail of Outlook, is dat een Template in HubSpot zich automatisch personaliseert. In onderstaande video laat ik zien hoe dit er in HubSpot uitziet.

 

  

 

Sequences

Het opstellen van sequences gaat je een hele hoop tijd besparen. Een sequence maakt je dagelijkse werkzaamheden een stuk eenvoudiger. Het voorbeeld dat ik in onderstaande video gebruik is vast herkenbaar. Je wilt een afspraak met iemand inplannen, maar hij reageert niet op je e-mail. In je agenda of andere to-do-lijst heb je een reminder aangemaakt. Deze lijst open je helaas onregelmatig. Je let even niet op en komt er na een lange tijd achter dat de afspraak nog niet is ingepland. Sequences kunnen dit voorkomen. Kijk maar eens in onderstaande video hoe ik dit aanpak. 

 

 

 

Ben jij nou benieuwd hoe je jouw salesactiviteiten kan vereenvoudigen en optimaliseren (desgewenst met behulp van Sales tools)? Plan via deze link een afspraak met mij in. Of geef me een belletje, want dat kan natúúrlijk ook nog steeds! Ik help je graag verder.

Steven Hensen - Steven@webs.nl - 06-14328929

Of laat mij je verder door HubSpot loodsen door middel van een Demo:

Demo HubSpot aanvragen

shares

Gerelateerd