Nieuwsgierig, sportief en gek op content: meet new kid on the block Babette

2 min shares

Als ‘the new kid on the block’ bij Webs zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Babette van Haaren, 25 jaar en geboren en getogen in Tilburg. In het hybride team van Webs zal ik de functie van (junior) inbound content marketeer gaan vervullen.

Inmiddels ben ik alweer vier weken aan de slag en voelt Webs steeds meer als mijn ‘thuis’. Voor mij betekent dat twee keer een nieuw thuis in korte tijd. Samen met mijn vriend Jaap heb ik namelijk net een huis gekocht. Daar wonen we nu een kleine drie weken met erg veel plezier.

Na het kennismakingsgesprek dacht ik: ‘hier wil ik werken!’. De functie en de gedachtegang van Webs paste precies in het plaatje waar ik naar op zoek was. Het enthousiasme en prettige gevoel dat ik na het eerste gesprek had, werd versterkt tijdens het maken en presenteren van de case en blijkt, nu ik aan de slag ben, volledig te kloppen.

Dat wachten op het (hopelijk) bevrijdende telefoontje is trouwens killing! En dat voor een vrij nuchter persoon die niet snel zenuwachtig is. Als ik iets echt graag wil, maar er geen invloed meer op kan uitoefenen dan ben ik dus ook geen koele kikker meer. In elk geval weer iets over mezelf geleerd. Anyway, ik mocht dus starten. The job was mine!

De eerste weken bij Webs zijn me zeer goed bevallen. Na een warm welkom werd ik (op een positieve manier) in het diepe gegooid en aan het werk gezet. Een manier die goed bij mij past. Ik hou wel van een uitdaging en ben niet bang om me op iets nieuws en onbekends te storten. Ik had al eerder van Inbound Marketing gehoord en er het een en ander over gelezen, maar een expert was ik verre van. Enthousiast was ik er zeker over, dus ik vind het heel gaaf om nu bij een organisatie werkzaam te zijn die er 24/7 mee bezig is.

Maar goed, ik dwaal een beetje af. Ik zou mezelf voorstellen. Als ik een goede vriend of vriendin zou vragen om mij in één woord te omschrijven, zal waarschijnlijk ‘voetbal’ het antwoord zijn. Sinds mijn zevende ben ik vrijwel elk weekend op een voetbalveld ergens in Noord-Brabant te vinden. En dat doe ik met nog steeds even veel plezier als achttien jaar geleden. En voetbal zat er blijkbaar al vroeg in. Er is een foto waar ik als klein meisje van zes maanden oud met open mond naar Studio Sport kijk. Dat zegt volgens mij genoeg.

Screen_Shot_2016-08-09_at_2.22.56_PM.png

Ik ben van nature nieuwsgierig aangelegd en volg het laatste voetbalnieuws dan ook op de voet. Ik word door vrienden niet voor niets een wandelende voetbalencyclopedie genoemd. Mijn nieuwsgierige aard komt ook terug in mijn Twitter account. In het Engels deel ik het laatste nieuws over het Nederlandse voetbal en Ajax in het bijzonder met mijn inmiddels 3.600 volgers. Ik noem dit dan ook altijd een uit de hand gelopen ‘hobby’.

Ook in lezen vind ik ontspanning. Van romans tot chicklits en van sportboeken (uiteraard) tot tijdschriften.

Het spreekt voor zich dat ik ook gek ben op het werken met tekst. Van betogen en beschouwingen schrijven op de middelbare school, creatief schrijven tijdens mijn opleiding, een eigen blog en bloggen en teksten opstellen voor mijn vorige werkgever: daar haalde ik het meeste plezier uit. Wat is er dus mooier dan dat ik dat nu elke dag mag doen voor uiteenlopende klanten?

Mijn nieuwsgierigheid gaat bij Webs goed van pas komen. Wij werken namelijk met name voor bedrijven uit de maakindustrie. Ik vind het erg tof om in die materie te duiken en een goed verhaal boven water en op papier te krijgen.

Ik wil me de komende jaren graag verder ontwikkelen op het gebied van contentmarketing, content creatie en inbound marketing. Hiervoor kan ik me geen betere plek bedenken dan bij Webs. Ik ben blij dat ik onderdeel mag gaan uitmaken van een enthousiast team met een enorme kennis van B2B Inbound Marketing!

shares

Gerelateerd