In 3 stappen het soort video kiezen dat bij jouw product past

4 min shares

Het kiezen van de juiste soort video is een erg belangrijk onderdeel bij het inzetten van online video voor jouw organisatie.

Daarom beschrijf ik in dit blog hoe je in drie stappen het soort video kunt kiezen dat het beste bij je product of dienst past.

1. Bepaal je doelgroep

Klinkt misschien logisch maar ook hier is de doelgroep bepaling cruciaal voor het kiezen van de juiste soort video en daarom ook de eerste stap die je moet ondernemen als je gaat bepalen welk soort video je wilt gaan inzetten.

soort videoDe meeste bedrijven hebben de doelgroep al in kaart gebracht. Het kan een goed idee zijn om dit een keer te reviewen en/of de doelgroep te verkleinen: een video kan bijvoorbeeld ingezet worden voor slechts deel van de doelgroep. Als de hele doelgroep bijvoorbeeld 18 tot 50 jaar is, kan het slim zijn dat je de video’s afstemt op een subdoelgroep: 18 tot 35 jarigen zijn bijvoorbeeld vaak online en kijken veel online video. 

Wanneer je de doelgroep voor de video in kaart hebt gebracht is het kiezen van de video een stuk makkelijker. Daarbij zorg je ervoor dat de video(’s) en videostrategie perfect aansluit bij de communicatiestrategie.

2. Kies de strategie

Bepaal bij deze stap wat je wilt bereiken met de video en wanneer. Moet een video bijvoorbeeld direct leiden tot meer verkopen (commerciële insteek) of moet het informatie verschaffen over je product of dienst (informatieve insteek)?

Een video is heel goed op een informatieve of commerciële manier in te zetten en onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Er zit echter wel verschil in. Het is slim om rekening te houden met de communicatiestrategie waarbinnen je video wilt gaan toepassen.

Je kunt bijvoorbeeld snel meer verkopen genereren met de inzet van een commercial die je door middel van verschillende push kanalen onder de aandacht brengt van je doelgroep. De kracht van content is onmiskenbaar. Een video verhoogt traffic op je website. Tijdens de kennissessie ' Video Marketing als klantenmagneet' op 18 februari vertel ik meer over de mogelijkheden.
 

Lange termijn strategie

Uiteindelijk wil je dat de doelgroep jouw product of dienst aanschaft omdat je een relatie met ze hebt opgebouwd. Een strategie die daarom beter op langere termijn werkt, is de inzet van een serie productvideo’s of instructievideo’s van je producten of diensten. Dit is een informatieve insteek van de video en zorgt voor views van mensen die je product nog niet kennen of zich oriënteren op verschillende producten.

Door kennis te delen creëer je een lange termijn relatie met je doelgroep, en dat begint al heel vroeg in het aankoopproces. De betrokkenheid van je doelgroep zal vergroten en duurzamer zijn dan bij een commerciële boodschap. Een kanttekening is dat deze strategie weer meer tijd vergt voordat dit zich gaat terugbetalen. Dit past perfect binnen een inbound- of pull strategie.

inbound marketingVideo is in te zetten in iedere fase van de inbound methodologie.


Een combinatie van de twee bovengenoemde strategieën (kennis delen + promotie van je producten) is natuurlijk ook mogelijk. De insteek van je video’s is informatief en het kanaal is puur gericht op de verstrekking van informatie.

Om het kanaal en deze video’s onder de aandacht van de doelgroep te krijgen is het mogelijk een commercial te maken. Deze zorgt voor de eerste stroom aan kijkers en abonnees op je kanaal. Door lead generatie tactieken en lead nurturing toe te passen. Uiteindelijk leidt tot de duurzame relatie die je met de doelgroep wilt opbouwen. Het heeft ook een positieve invloed op je SEO resultaten, maar daar ga ik in een andere blogpost verder op in.

Het is belangrijk om binnen de videostrategie na te denken wanneer en hoe vaak je een video wilt gaan uploaden en welke budgetten je tot je beschikking hebt.

Als je elke maand een video wilt uploaden is het slimmer om hier een informatieve strategie voor te bedenken omdat dit minder budget vraagt dan elke maand een commerciële video.

3. Bepaal de soort video

Je hebt nu de doelgroep en de bijbehorende strategie bepaald. Nu is het tijd om te kijken welke soort video het beste past binnen deze twee richtlijnen.

Maar eerst: wat voor soorten video’s zijn er eigenlijk? Termen als bedrijfsvideo vind ik persoonlijk achterhaald. Elke video die door een bedrijf wordt ingezet is in principe een bedrijfsvideo, toch? Liever breek ik het, net zoals bij de strategie, in twee stukken: informatief en commercieel.

Informatieve video's

Onder informatieve video’s kun je dan wel weer onderscheid maken tussen bijvoorbeeld productvideo’s en instructievideo’s.

Productvideo’s zijn video’s die puur gericht zijn op de specificaties van een product of dienst. In dit soort video’s leg je uit wat de USP’s zijn van het product en waarom de ontvanger het zou willen kopen of gebruiken.

Dit soort video’s zijn vaak op zichzelf informatief maar het doel kan best commercieel zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan unboxing video’s of reviews.

Soort video

Een instructievideo gaat dieper in op het gebruik van het product. Met een heldere uitleg wordt het voor de kijker direct duidelijk hoe ze het product het beste en meest efficiënt kunnen gebruiken. In de video wordt de uitleg over het gebruik ondersteund met voorbeelden. Zo kan de kijker direct zien hoe ze het moeten toepassen.

Dit soort video’s worden vaak als extra dienst of service ingezet door bedrijven om de eindgebruiker van informatie te voorzien en past perfect binnen inbound marketing.

Commerciële video's

Een commerciële video heeft een directe betrekking tot het overbrengen van een commerciële boodschap. Je wilt een merk, product of dienst onder de aandacht brengen van de doelgroep en zorgen dat dit snel gaat converteren.

Deze vorm van video vraagt vaak een hoger budget dan de productie van een informatieve video. Een commerciële video hoeft niet direct een commercial te zijn. Een commercial is een commerciële video die je door middel van een push strategie in de markt zet. Een goed voorbeeld is de inzet van pre-roll advertenties die je vaak voor YouTube of uitzending gemist video's ziet.

Soort video


Je kunt ook kiezen voor een promotievideo. Dit zijn video’s die wel commercieel zijn ingestoken, maar die je bijvoorbeeld gebruikt op je website of in je nieuwsbrief om een nieuw product of dienst bij je huidige klantenkring onder de aandacht te brengen.

Ik hoop dat je iets aan deze stappen hebt wanneer je wilt gaan starten met de inzet van online video. Mocht je meer willen lezen over het inzetten van online video dan verwijs ik je ook graag naar mijn eerder blog posts:


Video is een perfect voorbeeld van pull-marketing, marketing waarmee je klanten naar je toe trekt met waardevolle content. Dat heeft een naam: Inbound Marketing. Inbound Marketing vertrekt vanuit de wensen en behoeften van de klant. Wil je meer leren over wat Inbound Marketing kan betekenen voor de groei van je bedrijf? Download dan de whitepaper:

Download whitepaper: Beter zaken doen met inbound marketing

shares

Gerelateerd