Hoe draagt video bij aan mijn e-commerce resultaat?

2 min shares

Kijk wijzer: verbeter SEO met video's

Video binnen e-commerce wordt steeds belangrijker. Potentiële klanten willen online de fysieke winkelervaring evenaren. Daardoor spelen bedrijven continu in op de behoeften van de klant anno 2016. Met behulp van video komen je jouw merk en product tot leven. Emotie overbrengen scoort: video raakt en overtuigt de kijker. Video speelt een steeds grotere rol en vormt een springplank naar een stijgende lijn in de conversie. De SEO verbetert met video.

Facts & figures over video
Video trekt de aandacht van de kijker. Uit onderzoek van Forbes bleek de psychologische (en logische) verklaring waarom beeld zo doeltreffend is:

 • Wij letten onbewust op gezichten;

 • Wij zijn geprogrammeerd om te luisteren naar menselijke stemmen;

 • Beweging trekt onze aandacht;

 • Lichaamstaal verraadt emotie en heeft invloed op de kijker.

Niets is beweeglijker dan video. Video wordt alsmaar groter. Video's op Facebook scoren drie miljard(!) views.

 

"Video is een perfect communicatiemiddel om je verhaal te vertellen"

 

Auteur Michel Pfaff stelt dat wanneer menselijke interactie terugkomt in de organisatie, er vertrouwen in het merk tot stand komt. 
 

Andere belangrijke feiten betreft video:

 • Online video gebruikers verdubbelen naar verwachting tot 1,5 miljard in 2016 (Cisco);

 • 52 procent zegt dat het kijken naar video’s meer vertrouwen geeft in de aankoopbeslissing (Invodo);

 • Online video is nu goed voor 50 procent van alle mobiele verkeer (Bytemobile Mobile Analytics Report);

 • Retailers die video's op hun landingspagina's plaatsen, ervaren een omzetgroei van ± 9 procent (Reelseo).


Website conversie verhogen
Video marketing is hot! Prospects onderzoeken of jouw merk, product/dienst voldoet aan hun wensen en behoeften. De beste manier om dit te laten zien, is om de voordelen en (functionele) eigenschappen te visualiseren en te benoemen.

 

"Door beter vindbaar te zijn op YouTube dan je concurrent, kan je jezelf (nog) meer onderscheiden."


Het klantgerichte conversieproces
Daarnaast blijven jouw websitebezoekers langer op de website door video. Hoe vaak verliet je een site binnen enkele seconden, omdat je de gewenste informatie niet snel vond? Als een website onduidelijk is, is de ‘Vorige’ knop snel gevonden. Je bezoekt een site gericht. Bijvoorbeeld puur om informatie in te winnen. Past het product/merk of dienst bij mij? Sluit het aan op mijn wensen en behoeften? 

Entrepreneur heeft in een artikel omschreven dat websitebezoekers die niet de tijd (willen) nemen om een flinke lap tekst te lezen, wel op de site blijven om een korte video te bekijken. Uit onderzoek van Reelseo naar retailers - die video's aan productpagina’s koppelen - blijkt dat het conversiepercentage gemiddeld met 80 procent stijgt.

Online video converteert beter met interactieve elementen
Video is een krachtig communicatiemiddel. Het beeld activeert de kijker en verhoogt de betrokkenheid van de kijker. Een interactieve video is zeer doeltreffend om meer informatie te bieden. Extra beeld, bijlagen en externe links zorgen voor aanvulling. Denk bij voorbeelden van call-to-actions aan contactformulieren, social links en interactieve verhaallijnen. Zo is het mogelijk om eenvoudig kwalitatieve leads te genereren door een contactformulier in de video toe te voegen.

Voorbeeld zien? Kijk maar even op ons vimeo account 

Google loves video
YouTube is de grootste zoekmachine na Google. Steeds vaker zoekt men op YouTube naar video’s met productvergelijkingen en handige tips van merken. Dat prospects jouw merk kunnen vinden op YouTube zorgt voor een hogere online zichtbaarheid. Dat komt ten goede aan je vindbaarheid.

 

"Social media krijgt steeds meer invloed op de vindbaarheid van merken bij de grotere zoekmachines als Google"

 


Overtroef de concurrent — beter vindbaar met YouTube
Social media krijgt steeds meer invloed op de vindbaarheid van merken bij de grotere zoekmachines als Google. Daarom is YouTube steeds vaker onderdeel van de SEO-strategie. Je moet YouTube met SEO vertellen waar je video over gaat en dit beter doen dan de concurrent. Ieder element van YouTube-SEO dat jij wel afvinkt en de concurrent niet, geeft je een voorsprong. Klinkt als een logisch verhaal, toch?

Flickmotion tip!
YouTube gebruikt ook het kopje 'ondertiteling' om te indexeren en bepalen waar de inhoud overgaat. Dit geeft tenslotte weer wat er in de video besproken wordt. Het is aan te raden dat de ondertiteling je (zorgvuldige en strategisch uitgekozen) zoektermen bevat.


Meer traffic, meer leads, meer klanten?

Video is slechts één middel. Er is zoveel mogelijk om te groeien in het digitale tijdperk! Wil je structureel werken aan meer traffic, leads en klanten via online? Download de whitepaper en ontdek Inbound Marketing:

Download whitepaper: Beter zaken doen met inbound marketing

shares

Gerelateerd

Laat marketing weer bijdragen aan de groei van je business Download de whitepaper Beter zaken doen in het digitale tijdperk Download whitepaper