B2B bedrijven laten kansen liggen met videoloze content

2 min shares

Meer traffic dankzij visuele input

De mens is visueel ingesteld en daar spelen reclamemakers slim op in. Felle kleuren en chocoladeletters domineren het straatbeeld. Co-founder Tibbe van Dieren van Flickmotion beaamt het belang van beeld in content.

Video’s zijn in opkomst, maar niet ieder bedrijf profiteert daarvan. Jammer. Uit onderzoek van Forbes blijkt namelijk dat 59 procent van de senior executives liever een video bekijkt dan een blog leest. Je moet kansen benutten van video in B2B marketing. Van Dieren stelt dat je zonder video al direct op achterstand komt: "Mensen blijven met video langer op je website. Circa 69 procent van de bezoekers converteert sneller met video op de website. En niet te vergeten: YouTube is op Google na de grootste zoekmachine ter wereld.  Google hecht veel waarde aan videocontent wat weer goed is voor je SEO resultaten." Dagblad The Guardian stelt zelfs dat video de toekomst van content marketing is. Op den duur ruimt geschreven content het veld. 

Meer cijfers weten? Zo’n 64 procent van de B2B-kopers neemt eerder een product of dienst af na het zien van video. Daarnaast geeft 70 procent van de B2B-marketingprofessionals aan dat video’s beter concerteren dan andere vormen van content. Volgens onderzoek van Cisco bestaat 69 procent van het internetverkeer in 2017 uit video. Beeldmateriaal doet het goed, maar je moet wel weten wat je ermee wil bereiken. Content zonder context is zinloos.

“Het is belangrijk dat je weet wie je doelgroep is. Houd goed in het oog voor wie je het doet,” benadrukt Van Dieren. Dure apparatuur is niet per se nodig, als je target audience daar niet om vraagt. “Als je voor een jong publiek content maakt, is een vlog een goed middel. De beeldkwaliteit hoeft dan niet optimaal te zijn. Zolang de content maar doelgroepgericht is.” Een video maken kan iedereen. Een smart phone pakken is alles dat je moet doen. Een goede video maken, is andere kost.

 

 

"Content zonder context is zinloos"

 

“Een doordachte video maken kost tijd en geld. Je hebt een plan nodig,” stelt de co-founder. “Herkenbaarheid is essentieel bij een serie. De eerste seconden zijn cruciaal omdat je dan de kijker/doelgroep moet interesseren om de gehele video af te kijken. Daarnaast vinden wij dat je ook je merk moet verstevigen. Zorg altijd dat je een bepaalde stijl aanhoudt die past bij de soort video dat je wilt inzetten. Door kwaliteit te bieden, houd je de aandacht vast. De eerste paar seconden zijn voor ons cruciaal.”

Een klant van Flickmotion is Makita. Deze gereedschapsfabrikant maakt ook vaak gebruik van video. In deze serie filmpjes draait het om de expertise van Ike. Deze medewerker beantwoordt vragen van klanten en geeft handige tips over gereedschapsgebruik. De videofilmpjes scoren veel views. “De video’s zijn herkenbaar en authentiek. Je ziet dat hij een echte werknemer van Makita is en geen acteur. In dit geval werkte dat het beste. De doelgroep - bestaande uit ZZP’ers en bouwbedrijven - wil dat. Ze herkennen zich in Ike. Voor commercials is een acteur weer een betere keuze. Het ligt ook aan het budget en de doelgroep. Je moet weten waarvoor het filmpje bedoeld is,” stelt Van Dieren.
inbound marketing b2b video content

Video trek de aandacht en verhoogt de conversie.

Over welke eigenschappen een innovatief videobedrijf moet beschikken, is Van Dieren duidelijk: “De combinatie van videoproductie op hoge kwaliteit en de distributiekant vind ik heel belangrijk. In combinatie met marketing, valt onze content op. Verder is het zaak dat je continu bezig bent om verbeterpunten te herkennen en aan te brengen. Ervaren videomarketeers laten de klant van de kracht van video profiteren. De distributie moet ook in orde zijn. Je filmpje kan ontzettend goed zijn, maar zonder publiek is het waardeloos. Zorg ervoor dat men je content ziet. Doorlinken is erg belangrijk.

Een groot voordeel van video is dat het effect ervan relatief snel meetbaar is. “Het aantal views zie je direct,” weet Van Dieren. “Via YouTube is ook direct meetbaar wat de impact van een video is.”

Laat marketing weer bijdragen aan de groei van je business. Download de whitepaper Beter zaken doen in het digitale tijdperk met Inbound Marketing:

Download whitepaper: Beter zaken doen met inbound marketing

shares

Gerelateerd

Laat marketing weer bijdragen  aan de groei van je business  Download de whitepaper Beter zaken doen in het digitale tijdperk  Download whitepaper