5 Cruciale Stappen voor het Succesvol inzetten van Online Video

4 min shares

Online video als onderdeel van je inbound marketing strategie

De afgelopen jaren is het gebruik van video steeds belangrijker geworden binnen de online communicatiestrategie van veel (B2B) bedrijven. Dat video vermakelijk is om naar te kijken en relevante bezoekers naar de website trekt hoef ik niet te vertellen. Maar hoe zet je online video succesvol in? 

 

Ik heb een vijftal tips opgesteld die zullen bijdragen aan een succesvolle online video.

1. Wat voor soort video wil ik inzetten?

Start met het bepalen van de soort online video die je wilt gaan inzetten. Het beste is nog om direct een videostrategie te bepalen: aan wat voor video heeft mijn doelgroep (het liefst doorlopend) behoefte? 

Uiteindelijk is het toch de bedoeling dat het product of dienst dat je aanbiedt de juiste personen bereikt. De keuze voor de juiste soort online video, zoals bedrijfsdocumentaire of commercials is hiervoor erg belangrijk.

Denk dus goed na op welke manier je doelgroep het beste te bereiken is. Soms is een commercial een goed idee maar bij geavanceerde producten kunnen instructievideo’s zeer effectief en succesvoller zijn dan bijvoorbeeld een commercial.

Daarbij is het voordeel van sommige video’s dat er verschillende series mee gecreëerd worden. Denk hierbij aan Coolblue die met verschillende categorieën werken en elke dag wel een nieuwe video upload.

Blog_Video_als_contentstrategie_1
Coolblue upload iedere dag een nieuwe online video.

2. Bepaal het concept

Het concept is een cruciaal onderdeel van het proces. Hier bepaal je hoe de online video eruit komt te zien en wat je wilt overbrengen op de kijker. 

Wil je zorgen dat de kijker je product kent? Of wil je een algemene indruk geven van je bedrijf en waar je bedrijf voor staat? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die beantwoord moeten worden tijdens dit deel van het proces. 

Denk hier in eerste instantie zelf goed over na en bespreek het daarna met het videoproductiebedrijf. Een online video-concept bedenken is vakwerk. Het is de kunst om de rode draad van het verhaal met de rode draad in de vorm van beeld met elkaar te combineren tot één geheel. 

3. Produceer de video

Wanneer het concept gereed is moet de video geproduceerd worden. 

Huur hiervoor een professioneel bureau in. Zij weten wat de standaard waarden voor een online video tegenwoordig zijn. Video ontwikkelingen gaan erg snel, binnen een paar jaar zitten we op een standaard 8k resolutie. En ik ga er vanuit dat de meeste bedrijven hun doelgroep ook de beste kwaliteit willen voorschotelen. Want let op! Uiteindelijk is het een presentatie van je merk en/of product!

Het is slim om het concept samen met het videoproductiebedrijf te schrijven. Wanneer zij al bij het concept betrokken zijn geweest zou je merken dat een opnamedag een stuk sneller gaat. Dit omdat de videoproducent dan al precies in het hoofd heeft zitten hoe de productie eruit moet komen te zien. 

Om een productiedag zo soepel mogelijk te laten verlopen is het voortraject van dus groot belang. Dit kan uiteindelijk ook schelen in de kosten. 

Nadat de opnamedagen zijn voltooid wordt de video nabewerkt en de video precies opgeleverd volgens script.

4. Zorg voor de distributie van de online video

Zo, de video is opgeleverd. Hoe bereik je nu de beoogde doelgroep? Dit heb je waarschijnlijk voor een groot deel binnen je content plan meegenomen. Maar ik wil je toch nog wat tips meegeven.

Er zijn verschillende plekken om je video te uploaden. Ik raad altijd aan om YouTube en Vimeo te gebruiken. YouTube omdat het goed is voor de vindbaarheid van je video en zodoende ook voor de vindbaarheid van je bedrijf. Vimeo omdat deze een hogere kwaliteit toestaan, dus je video kan daar op een hogere kwaliteit weergegeven worden dan op YouTube. Uiteraard kun je de video zelf hosten en insluiten op je website. 

Wanneer je video online staat kun je deze op je website embedden. Voor Wordpress gebruikers adviseer ik wel om deze plugin te gebruiken. Het is een plug-in die ervoor zorgt dat je video’s niet direct ingeladen worden maar pas wanneer er op geklikt wordt.

Probeer in het plan altijd te kijken of je de ‘cirkel’ rond kunt krijgen. Denk hierbij aan de kanalen waar je doelgroep zich mogelijk kan bevinden:

  • Linkedin
  • Facebook
  • Google search
  • Display netwerk
  • (Professionele) Blogs

 En daarna hoe je ze dan kunt bereiken.

  • Social posts met sharing
  • Social advertising
  • AdWords advertising
  • Pre-roll advertising
  • Bloggen

Indien je dat hebt uitgewerkt kun je bijbehorende budgetten en mediaplanning gaan bepalen. Op deze manier zorg je ervoor dat de doelgroep niet meer om je heen kan. Overal waar ze komen krijgen ze, als het goed is de video en je merk te zien. Of een ander soort advertentie die naar je video leidt.

5. Continuïteit 

Wanneer je doelgroep video’s van je bedrijf heeft gezien merk je vaak een positieve impact op je exposure, sales en de betrokkenheid van de klant. Om deze positieve flow vast te houden raad ik aan om met een vaste regelmaat nieuwe video’s te plaatsen op de platformen. 

Mearsk en Makita zijn hier een goede voorbeelden van. Zij hebben een volledige content strategie bedacht rondom hun online video’s. Met regelmaat wordt er een nieuwe video op gezet. Vaak per categorie. Makita heeft bijvoorbeeld baat bij instructievideo’s en Maersk om de bedrijfsfilosofie te verkondigen. Hierdoor wordt het voor de kijker een gewenning om het video kanaal of videopagina op de website te bezoeken en de video’s te bekijken.


Blog_Video_als_contentstrategie_2
Makita laat de eindgebruiker nader met haar gereedschappen kennismaken door middel van online video


Niet alleen is het belangrijk om met regelmaat een online video te uploaden. Het is ook belangrijk dat je bijvoorbeeld bij instructievideo’s hetzelfde concept en setting gebruikt. Daardoor creëer je herkenbaarheid bij de kijker. Wanneer er dan een video gedeeld wordt herkennen kijkers direct de setting en weten ze dat de video interessant is en waar deze over kan gaan.

Blog_Video_als_contentstrategie_3Maersk laat door middel van video haar bedrijfsfilosofie aan ons zien


Hopelijk heb je iets gehad aan mijn tips om een goede video te produceren en deze in de markt te zetten. Mijn overtuiging is dat geen enkel bedrijf video zomaar wil inzetten, maar dat er altijd een bedrijf het altijd inzet om de naamsbekendheid te vergroten, en/of meer verkopen te genereren en/of een relatie op te bouwen met de (potentiële) klant. Zet je online video goed in, dan kan het een prachtig onderdeel van je inbound marketing mix worden. Het is dus belangrijk om daar goed over na te denken alvorens te starten met inzetten van online video.

Meer leren over hoe een gedegen Inbound Marketing strategie kan gaan bijdragen aan de groei van je organisatie? Download de whitepaper:

Download whitepaper: Beter zaken doen met inbound marketing

shares

Gerelateerd